Pályázatok

Munkahelyi képzések megvalósulása a Goodmills Kft-nél

A kedvezményezett neve:
Goodmills Magyarország Malomipari Kft.

A projekt címe:
„Munkahelyi képzések megvalósulása a Goodmills Magyarország Kft-nél”

Projekt azonosító száma:
GINOP-6.1.5-17-2018-00048

A projekt befejezési dátuma:
2021.05.13.

A szerződött támogatási öszeg:
36.466.799 Ft

A támogatás mértéke:
100%

A projekt tartalmának bemutatása:

Cégünk évek óta Magyarország piacvezető őrlemény forgalmazója. 99,9%-ban a GoodMills Group GmbH tulajdonában áll, mely Közép- és Kelet-Európa legnagyobb malomipari vállalkozása. Az országos lefedettséget a Baján, Csornán, Komáromban és Tiszapalkonyán található malmok biztosítják. Elmondható, hogy a munkaköreinkhez kapcsolódó általános és speciális informatikai szaktudás szintje kielégítő, azonban további informatikai szaktudás elsajátítása tovább növelné a munkahatékonyságot, a vállalatunk versenyhatékonyságát. A támogatási kérelem keretében 119 dolgozónk szakirányú továbbképzésére igényeltünk támogatást.

A vállalati képzések felmérésekor több képzési igény jelentkezett. A Menedzsmenthez kapcsolódó képzések, a szakmai, szaktudásra épülő illetve nyelvi képzések. A vállalati képzési igényt a projekt 100%-ban lefedi, amely egyértelműen tükrözi, hogy a munkavállalói képzési igények felmérésre, továbbá a képzési terv összeállítása során figyelembevételre kerültek.

Munkahelyi képzésben részt vevők száma: 119 fő.

Az alábbi képzések valósulnak meg a projekt keretében: Konfliktuskezelési technikák, A tudásátadás alapjai, Tanuljunk táblázatkezelést, Angol C2 2 1 069 - C1-es szint, Targoncavezető Tanfolyam (OKJ 3258202A), Nyomástartóedény-gépész tanfolyam (OKJ 32 524 01), Változásmenedzsment. Nyelvi képzések kapcsán a külföldi piacokat, az export tevékenységet erősíti Munkáltató, ezzel fokozva versenyképességét és több lábon állását. IT képzések kapcsán pedig hatékonyságot tud növelni.

Vállalatunk alapvetően informatikai, menedzsment és általános képességek javítását célzó képzésekbe fektet. Ezt szem előtt tartva a képző intézménnyel közösen határoztuk meg azt a keresztmetszetét a dolgozóknak, akik szakmai tudásának továbbfejlesztése indokolt, illetve mind munkavállalóink, mind vállalatunk hosszú távú érdekeit szolgálják, és a piacon végbement fejlesztések indokolják a szakmai fejlődést esetükben. Ezen felül fontosnak tartottuk, hogy az alkalmazottaink között is végezzünk igényfelmérést a támogatott képzési területek alapján, mielőtt véglegesítésre kerülne a résztvevők száma és személye. Mindezek mellett olyan előzetes vizsgálatot is végeztünk, hogy melyek azok a képzési területek, melyekkel a már meglévő ügyfélkörünknek teljes körű igény kielégítését biztosítani tudjuk.

A támogatási kérelemhez kapcsolódó képzési tervet az előzetesen végzett felmérések, valamint a dolgozói igényfelmérés eredményeképp leszűkített célcsoport szükségleteit alapul véve állítottuk össze. Reményeink szerint a projekt megvalósítása eredményeképpen nőni fog munkavállalóink IT és nyelv tudása, valamint a hatékonyság, ezáltal közvetetten nőni fog vállalkozásunk eredményessége.